Rasbeschrijving NHD

Het Nederlands Hangoor Dwergkonijn (NHD) is een uit Nederland afkomstig ras, zoals de naam zelf al laat blijken. 

Een NHD is een heel lief en aanhankelijk diertje. Door hun handzame formaat en vriendelijk karakter zijn ze ideaal als huisdiertje voor kinderen.  Als je ze gelukkig en gezond houdt, krijgt u van dit konijntje  uren plezier, affectie en liefde. Ze kunnen enorm genieten van de aandacht en het gezelschap van hun baasje en kunnen heel speels uit de hoek komen (vrolijk in de lucht springen, speeltjes in het rond gooien of een klein spurtje in een rondje maken,...).

Je kan een NHD zowel in huis houden als in de tuin in een goed en veilig hok..

Een NHD weegt gemiddeld 1,5 kilo. Ze hebben een korte, gedrongen en stevige lichaamsbouw. Ze moeten een korte, flinke en brede kop hebben met gebogen neusbeen. De zogenaamde 'kronen' vormen de aanzet van hun oren, het zijn knobbels die gevormd worden door het ombuigen van de oren. De oren moeten recht naar beneden hangen langs hun kop en meten van punt tot punt inclusief schedel zo'n 21-26cm.

Je kan NHD's in allerlei verschillende kleurslagen terugvinden. Ze hebben een dichte vacht die iets langer is dan de vacht van kleurdwergen. Er is veel onderwol en ze voelen zacht aan.